Skip to content

Ellen is de founding mother van een beweging die niet meer ophoudt.

11 jul 2022

Dieuwertje Mertens interviewde bestuursleden Sacha, Bregje en Lisa over de toekomst van SWN zonder Ellen. Het artikel verscheen in een speciale editie van het Tijdschrift voor Seksuologie die in zijn geheel gewijd is aan Ellen. Hier delen we een samenvatting van het artikel en de link naar de originele publicatie.

De special edition van Het Tijdschrift voor Seksuologie begint met Ellens eigen en laatste artikel 'In pursuit of pleasure: een biopsychosociaal perspectief op plezier en gender'. Verder bestaat de special uit artikelen van Rick van Lunsen en veel SWN-ers: Erick Janssen, Daphne van de Bongardt, Ine Vanwesenbeeck en Stephanie Both. Wie wil kan de gehele editie bestellen als los nummer.

Het aantal leden is sinds Ellens overlijden verdubbeld, naar 154.

Hoe verder?

Het interviewartikel, geschreven door Dieuwertje, gaat over de toekomst van SWN. Een fragment uit het artikel: 'Ellen liet haar geliefde stichting achter in handen van bestuursleden Lisa de Pagter, Sacha Simons (penningmeester) en Bregje Spaans (secretaris), die uitzoeken: Hoe nu verder?

Ellen wilde de stichting niet met lege handen achterlaten, daarom formuleerde ze vier pijlers waar SWN zich op kan richten bij het uitbrengen van haar sekspositieve boodschap. In het artikel wordt ingegaan op de vier pijlers van SWN en hoe die binnen de beweging vorm krijgen. 'Een groot aantal leden heeft de wens om in actie te komen. Daar willen wij ze als bestuur bij helpen', aldus Sacha Simons.

Lees het gehele interview in het Tijdschrift voor Seksuologie.